Fadderskaber

Lions Club Hikkaduwa i Sri Lanka driver et "International Foster Children Programme" med næsten 1000 fadderskaber, som finansieres af samarbejdspartnere i flere lande, heraf godt 120 af Lionsklubber og private fra Danmark gennem Lions Club Søllerød. Det er siden 1987 blevet til langt over 200 støttede børn og unge, og gennem årene er der overført mere end 2 mio. kroner til Sri Lanka.

Målgruppen er børn af fattige landarbejderfamilier fra området omkring Hikkaduwa i det sydvestlige Sri Lanka. Ofte er der tale om børn af enlige mødre, enten fordi faderen er død eller har forladt familien. Det giver ikke mange muligheder for at tjene nok til at holde børnene i skole. Mange drenge forlader derfor tidligt skolen for at tjene penge, f.eks. som strandsælger for turisterne, og pigerne bliver tidligt gift og får aldrig en uddannelse, selv om de har evnerne. De børn, der bliver hjulpet under programmet, har en mulighed for at blive mønsterbrydere og ikke sidde fast i fattigdommen.

Det årlige bidrag for skolesøgende børn er kr. 1.200. Det muliggør både at udbetale økonomisk støtte direkte til "omsorgsbarnet" og give ekstra undervisning og opfølgning i Lions Hikkaduwas Communication Center. Fadderskabsprogrammet omfatter også stipendier til de unges studier på universitetet, hvis evnerne rækker til det. For at sikre, at de unge kan koncentrere sig om deres uddannelse til gavn for helheden, støttes de med kr. 2.400 om året.

Administrationsomkostningerne er minimale, for Lions i både Sri Lanka og Danmark bidrager med frivillig arbejdskraft. Private faddere kan fratrække bidraget på selvangivelsen, så den reelle udgift kun er omkring det halve. Projektet er under overopsyn af både distrikt og revision, som sikrer at der er fuld kontrol med midlernes anvendelse.

Der fremsendes hvert år en tilsynsrapport til fadderne, og der kommer ofte også små hilsener direkte fra "Løveungerne".

Lions Club Søllerød bringer på soelleroed.lions.dk jævnligt nyt om fadderskaberne, men vi sender også gerne vor folder med beskrivelse af programmet.

Ring, skriv eller mail til Lion Club Søllerøds Sri Lanka Co-ordinator for fadderskaber:
Mikael Lyngbo
Midtermolen 16, 2100 København Ø.
Tlf. +45 23 43 79 05.
E-mail: mikaellyngbo ved hotmail prik com

DK-071: Sudika Priyangini

DK-096: Hansa Anuranga